Home

 

jeuhdharmonie podiumDe jeugdharmonie is een orkest met vooral leden tussen de 10 en 25 jaar. Ook is er een enkel ouder lid dat later is begonnen met musiceren of uithulp van ervaren muzikanten op een “groot en zwaar” instrument. Sommige kinderen zijn nog maar net bezig met muziek maken en andere zijn inmiddels al oude rotten in het vak; er wordt samen gespeeld in een rustige en gezellige sfeer die opleidt tot spelen in het groot orkest.

De jeugdige muzikanten spelen allerlei soorten muziek, van musical tot pop-nummers en van Disney tot lichte klassieke werken.

Vanaf 2017 is er naast optredens en jeugdactiviteiten vanuit de eigen vereniging, een samenwerkingsverband tussen drie verenigingen: Harmonie Wilhelmina uit Posterholt, Fanfare St. Wiro uit het Reutje en Harmonie Juliana. Samen trekken zij in projectvorm op in één gezamenlijk jeugdorkest. Hiermee geven de verenigingen gestalte aan een toekomstbestendige sterke omgeving voor startende (jeugd)muzikanten.

Maar voordat iemand in de jeugdharmonie meespeelt is er een opleidingstraject gericht op de jeugd, maar ook voor volwassene startende muzikanten zijn er mogelijkheden en fungeert de jeugdharmonie als opleidingsorkest.

De zondagmorgen is de wekelijkse repetitiemorgen van het gezamenlijke jeugdorkest.

Heb je vragen of wil je meer weten over de jeugdharmonie, Marianne Beckers vertelt je er graag over (Kan. Willemsestraat 2-b,  tel. 0475-532443).