Dirigent

foto adSinds 2000 is Ad Lamerigts onze dirigent. We zijn een harmonie die vernieuwend wil zijn en diverse muziekstromen uitprobeert. Ad is daarin de leider die ons met zijn diversiteit inwijdt in allerlei  muzieksoorten. In 2009 hebben we deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade en hebben daar in de 2e divisie een mooie 1e prijs met promotie behaald. Buiten de drukte van een concours werken we steeds in projecten. Zo hebben we inmiddels een jazz-, een rock- en een Latin project gerealiseerd. Ook heel apart was een Nieuwjaarsconcert waarbij de harmonie een optreden verzorgde samen met klassiek geschoolde solisten in zang en viool. En inmiddels heel bekend is onze jaarlijkse muzikale opluistering van de Berger revue waarin we samen met Ad in zijn rol als dirigent, ook op humoristische wijze muziek onder de mensen brengt.

Er is dus een zeer gevarieerd repertoire, maar dit leidt zeker niet tot oppervlakkigheid. Als dirigent zal Ad geen concessies doen aan zuiverheid, klank en precisie. Oók bij optredens als de revue wordt daar grote waarde aan gehecht. Het lukt hem nog steeds een gezonde gedrevenheid met enthousiasme over te brengen aan de muzikanten, om zo samen met een uitgekiende repertoirekeuze de muziek te laten voelen en te laten leven. Zonder te vervallen in muziekdeuntjes het publiek amuseren met allerlei vormen van muziek. Op die manier is het voor zowel publiek als muzikant van muziek genieten.

Samen met Ad is Harmonie Juliana tot de slotsom gekomen om aan de weg te timmeren. Energiek lerend dat een harmonie muziek kan maken zonder zich te beperken in geijkte muziekstromen. Harmonie en dirigent hebben een duidelijke vernieuwende en uitproberende visie over de toekomst van harmoniemuziek.

Onder de bezielende leiding van Ad zult u nog letterlijk en figuurlijk veel van ons horen.

Mocht u wensen te reageren of informatie willen dan kunt u dat doen via het contactadres van onze site. Ook kunt u rechtstreeks bij Ad Lamerigts terecht via:

ad.lamerigts@planet.nl of op zijn website www.artifexmusic.nl